11:00

Korpföreningen MF

Referat: AIF Barrikaden - Korpföreningen MF

Startelvan: Linus – Roy, Athiar Qasin (juniorspelare som gjorde sin första seniorseriematch), Johan G, Daniel Sv – Joel H, Ulrik N, Maksym, Ammar – Hkmat, Farhad

Avbytare var Rabih som kom in efter 22 min som höger yttermittfältare där han spelade resten av första halvlek innan han i andra halvlek gick ner och spelade ytterback - först till höger och sen till vänster, Rashad som kom in efter en knapp halvtimme som anfallare där han spelade fram tills det var 20 min kvar då han gick ut en kort stund för att sen avsluta matchen som höger yttermittfältare och slutligen JUBILAREN DANIEL SOSA SOM GJORDE SIN 500:E MATCH I VÅR FÖRENING OCH DÄRMED SÄLLAR SIG TILL DEN EXKLUSIVA SKARA PÅ TIDIGARE 8 PERSONER SOM TIDIGARE KOMMIT UPP I DETTA ANTAL som spelade sista halvtimmen som vänster yttermittfältare.

Vi gjorde dessutom massor av byten inom laget och det var väl strängt taget bara Linus i målet och möjligen Maksym som kan sägas ha spelat på samma plats hela matchen och inget ont i det. De många bytena i halvtidspausen innebar t.ex. att vi kom ut som ett betydligt bättre lag efter densamma.

Matchen kännetecknades av oerhört många avslut på mål. De hade klart fler än vi och Linus fick verkligen göra skäl för sin (obefintliga) lön. Spelmässigt var den inte speciellt ojämn. De hade kanske ett litet övertag i 1:a halvlek men vi hade nog ett liknande i 2:a. KF Malmö var dock mycket vassare och distinktare när de anföll.

0-1 kom i den 13:e min, 0-2 i den 26:e, 0-3 i den 37:e och 0-4 i den 45:e. Samtliga dessa mål kom från mycket nära håll (sammanlagt max 8 meter på de 4 målen) sedan de vid ett par av målen haft ett klapp-klapp-spel modell rysk hockey när den var som bäst (oj vad många under 40 års ålder som kommer ihåg det :)) medan något av dem var frukten av individuella misstag. Glädjen efter vart och ett av dessa mål var helt enorm för att gälla en B-lagsmatch och att revanschlustan från fredagens A-lagsmatch mellen våra lag var extremt stor (många av spelarna var med i båda matcherna) fanns det ingen tvekan om.

I andra halvlek tryckte vi på rejält i början och i den 53:e min gav det utdelning när Hkmat efter en fin passning av Maksym i sedvanlig full fart med boll tog sig förbi sin motståndare på vår högerkant och ur tämligen dålig vinkel men från relativt nära håll satte reduceringen till 1-4. Efter det hade vi 4-5 jättechanser till ytterligare reduceringar men brände dem alla – i ett par fall hårresande.

Istället kunde KF Malmö öka på sin ledning till 5-1 i den 67:e min på ett vackert kanonskott stolpe-in. Fem minuter senare var det dags för ännu ett mål i baken på ett skott från halvdistans ur dålig vinkel. Vi gav dock inte tappt utan reducerade bara minuten senare när Daniel Sosa slog en hörna som Danne Sv vid den bortre stolpen nickade i mål och därmed var det slut på de båda lagens målproduktion för dagen och slutresultatet kunde alltså skrivas 2-6 i baken för oss.

Glädjande att se var att samtliga 3 juniorlagsspelare skötte sig riktigt bra. Tyvärr tvingades dock Athiar utgå i pausen p.g.a. skada. Annars var det väl kanske Ulrik som utmärkte sig allra mest i vårt lag där de flesta faktiskt trots storförlusten var ganska bra individuellt

Någon statistik föreligger inte eftersom referenten tvingades göra en utryckning för att hämta benskydd i hemmet vilket gjorde att han missade matchens första 20 minuter.